VW tervei 2022-ben

5-10év szükséges a VW Forma1-es csatlakozásához

A Volkswagen vezére 2022 májusában arról beszélt, hogy a cégcsoport Forma 1-hez való csatlakozása 5-től 10 évet venne igénybe, ha a Porsche meg az Audi nem használná ki az alapvetően megváltozó szabályozás adta lehetőséget. 2026-től kezdődően, a versenyautók teljesen új típusú motorokkal futnak majd, ami kiegyenlíti az esélyeket. Mindkét brand elkezdte a motorfejlesztést, de a két csapat csatlakozásának mikéntje még nem került részletezésre.

A stuttgarti Zuffenhausen, a Porsche beszállítója jelentős előrelépéseket tett az ügyben. Bizonyos pletykák szerint a Porsche a Red Bullal fog kollaborálni. Spekulációk születtek arról, hogy az Audi felvásárolja a McLarent, de Laura Conrad, a McLaren PR menedzsere cáfolta ezt a híresztelést még 2021 novemberében egy Motor1.com-nak adott interjúban.

Diess azt is beismerte, hogy a Porsche és az Audi vezetőségében nem mindenki lelkesedik a belépés ötletéért: „ennek a megbeszélése nem volt egyhangú. Stratégiailag más prioritásaink vannak. Ez nem csak a motorsportról szól, az autóinknak műszakilag up-to-date-nek kell lenniük. Szükségünk van az önvezető technológiára, szoftveres háttértudásra, akkumulátorokra az autóinkhoz.

Van elég dolgunk, nem hiányzik mindezek mellett még a Forma 1 is.”
Végül minden vezetőségi tag a belépés mellett szavazott, ami várhatóan növelni fogja a két német luxusmárka piaci értékét.

www.motor1.com