Forma1 és a VW

2026-ba a Porsche és az Audi belépnek a Forma 1-be

Előző posztunkban Herbert Diess Volkswagen vezérigazgatót idéztük, amikor arról írtunk, hogy, méghozzá a 2026-os szabálymódosításokra építve.

Mind a Porsche, mind az Audi priorizálni fogja a top versenyzést 2026-tól, amikor a belső égésű motorok már fenntartható, teljesen szintetikus üzemanyaggal fognak futni. A VW Csoport felső vezetése kijelentette, hogy egy F1-es motor kifejlesztése 3-4 évet vesz igénybe, ezért, ha készen akarnak állni 2026-ra, akkor ezt a döntést legkésőbb most meg kellett hozni.

Mért különbözik a F1 a többi motorsporttól valójában? Diess arról beszélt, hogy a Csoport döntését a verseny világszerte nagyon pozitív irányba való fejlődése motiválta. A 63 éves vezérigazgató abba hisz, hogy az amerikai kitettségük jelentősen megnőtt és egyre több és több ember érdeklődik az F1 iránt Ázsiában is…

Ha megfigyeled a legnagyobb sporteseményeket a világon, a motorsport tekintetében csak a Forma 1 az, ami igazán számít és megkülönböztetett helye van. Ha versenyzel, akkor azt a F1-ben kell azt tenned, mert annak a legnagyobb a hatása. Sőt mi több, nem léphetsz be a F1-be, ha a technológiai keret nem nyílik meg, ami azt jelenti, hogy meg kell változniuk a szabályoknak, így mindenki újra ugyanarról a helyről indul el.”

www.motor1.com