MI globális piacának növekedése

A technológiai óriáscégek befektetései a kutatásba, serkentik a piac növekedését.

A digitális technológiák és az internet gyors térnyerése jelentősen hozzájárult a mesterséges intelligencia (MI) globális piacának növekedéséhez az elmúlt években. A technológiai óriáscégek jelentős kutatási és fejlesztési befektetései folyamatosan ösztönzik a technológiai fejlődést a különböző iparágakban. Az MI iránti növekvő kereslet a különböző végfelhasználási szektorok, például az autóipar, az egészségügy, a bank- és pénzügy, a gyártás, az élelmiszer- és italgyártás, a logisztika és a kiskereskedelem között a következő években várhatóan jelentősen előmozdítja majd az MI globális piacának növekedését.

A különféle életmentő orvosi eszközök növekvő népszerűsége és az új elektromos járművek önvezető funkciója szintén jelentősen fellendíti az MI piacának növekedését szerte a világon. A világ fókuszának a digitalizáció irányába tolódása pozitív hatással van a piac növekedésére. Az olyan vezető globális technológiai óriáscégek, mint a Google, a Microsoft, az IBM, az Amazon és az Apple, növelik befektetéseiket az MI különféle alkalmazásainak frissítésébe és fejlesztésébe.

A kormányzatok szintén egyre nagyobb kiadásokat szánnak az MI fejlesztésére és implementálására. Például 2020-ban az indiai kormány 477 millió dollárra emelte a Digital India kiadásait az AI, az IoT, a Big Data, a kiberbiztonság, a gépi tanulás és a robotika fellendítésére. A mesterséges intelligencia piacán várhatóan jelentős növekedés tapasztalható a BFSI (Banking, Financial Services and Insurance) szektorban az adatbányászati alkalmazások miatt, hiszen egyre növekszik az MI megoldások elterjedése az adatelemzésben, a csalások felderítésében, a kiberbiztonságban és az adatbázis-rendszerekben.

A végfelhasználó iparágak megkezdték az MI integrálását üzleti folyamataikba, hogy egyszerűsítsék működésüket. A mesterséges intelligencia növekvő elterjedése arra ösztönzi az új belépőket, hogy bemerészkedjenek az MI piacára azáltal, hogy speciális alkalmazásspecifikus termékeket és megoldásokat kínálnak. Ezenkívül a vállalatok több stratégiai kezdeményezést is tesznek az iparági konszolidáció során, hogy versenyelőnyökhöz jussanak.

https://www.precedenceresearch.com