A VR technológia első rész

A Fenntarthatóság új dimenziói

A Fenntarthatóság új dimenziói: hogyan alakíthatja a virtuális valóság a jövőt?

A virtuális valóság világszerte gyorsan növekvő piac. Az adatok szerint a VR-piac értéke meghaladja a 12 milliárd dollárt, és 2025-re várhatóan 22 milliárd dollárra nő. Mindezt úgy, hogy a becslések szerint a lakosságnak csupán 7-8%-a rendelkezik VR headset-tel. 

A VR technológiája segíthet kialakítani egy fenntarthatóbb környezetet, elősegítve az infrastruktúrafejlesztést, a távmunkát és tanulást, valamint minimalizálni a közlekedési kibocsátásokat az élményekben gazdag virtuális vásárlási élményeken keresztül.
Ebben a blogban arról lesz szó, hogy milyen módszerekkel lehet implementálni a virtuális valóság technológiát az egyes iparágakba a fenntarthatóság elősegítéséhez.

A VR élményei 

A Statista által közzétett kutatások szerint 2010 és 2020 között az adatközpontok forgalma 9,4-szeresére, míg az internetes forgalom 16,9-szeresére nőtt. Az energiafogyasztás azonban csak 1,1-szeresére növekedett. A kriptobányászat kivételével az adatközpontok a globális villamosenergia-igénynek mindössze 1%-át teszik ki. 

A virtuális valóság

A virtuális valóság élmények hátterében álló adatközpontok fejlődése és hatékonyságának növekedése ma már szorosan kapcsolódik a nagy technológiai vállalatok által üzemeltetett hiper-méretű adatközpontok áttéréséhez. Ezen vállalatokat az energiahatékonyság javítása ösztönzi, miközben a virtuális valóság piaca exponenciális növekedést mutat, aminek következtében az ilyen adatközpontok jelentős tőkét szereznek a hatékony elhelyezésre és folyamatos fejlesztésekre.
Ezen hiper-méretű adatközpontok hatékonyságának fő tényezője a tiszta energiaforrások felé való elmozdulás. A tiszta energiaforrásokkal működő adatközpontok jelentős hatékonyságnövekedést érnek el, emellett pedig hozzájárulnak a szén-dioxid-kibocsátás jelentős csökkenéséhez, ami kritikus fontosságú a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Egyes területeken már olyan adatközpontok is működnek, amelyek kizárólag megújuló energiaforrásokra támaszkodnak. Ez a fejlődés környezetvédelmi és üzleti előnyökkel is jár a multinacionális vállalatok számára, hiszen egyre fontosabb lesz az ügyfeleknek és befektetőknek a vállalatok fenntartható módon való működése.

A VR piac

A VR-piac növekedésével a vállalatoknak a megnövekedett adatforgalomra kell felkészülniük úgy, hogy az adatforgalmat környezetbarát módon kezeljék. Az optimalizált elhelyezés, a tiszta energiaforrásokra való áttérés és a folyamatos fejlesztésekbe való beruházás révén a VR-élmények mögötti adatközpontok válnak egyre fenntarthatóbbá és hatékonyabbá, miközben biztosítják a minőségi virtuális valóság élményt a felhasználók számára

www.byondxr.com