Lime elektromos rollerek telepítése

Budapest a fenntartható mobilitás útjára lép az elektromos rollerekkel

Május 1-jén a Lime elektromos rollerek flottáját telepítették Budapestre a Duna partján, valamint számos más kijelölt helyen. Mindez az Európai Unió Cities4People kezdeményezésének része, amelyet a Fővárosi Önkormányzat helyi szinten koordinál. 

„Izgatottan várjuk, hogy a városvezetéssel együttműködve segíthessünk megoldást találni a helyi mobilitási problémákra” – mondta Tóth Tamás, a Lime budapesti üzemeltetési vezetője. „A Lime elektromos rollerek szórakoztató, biztonságos és fenntartható módja a városon belüli rövid utazások megtételének, hozzájárulva minden budapesti polgár városi életminőségének javításához.”

Helyi adatok szerint a magyar fővárosban az elmúlt 5 évben 16%-kal nőtt a közúti járművek száma, ami több mint 100 ezerrel több autóval járt a város utcáin. Ez aggasztó tendencia, ezért is hozták létre az EU Cities4People kezdeményezését. A szervezet kinyilvánított küldetése, hogy „fenntartható és emberközpontú közlekedést fejlesszen ki, amely megoldást jelent a városi és városkörnyéki területek számos kihívására”.

A múlt hónap elején Paloma Castro Martinez, a Lime EMEA kommunikációs vezetője beszélt a város éves SMART konferenciáján, és ezt mondta: „Tiszteljük a helyi döntéshozókat, és meghallgatjuk őket, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy helyes irányba haladunk. Célunk, hogy hosszú távú partnerek legyünk.”
Budapest most a fenntartható mobilitás útjára lép a Lime elektromos rollerekkel, és a városvezetés, valamint a helyi lakosság együttes erőfeszítése révén remélhetőleg még több zöld alternatíva jelenik meg majd a városban.

A Lime és Budapest közötti együttműködés egy lépés afelé, hogy a város élhetőbb és fenntarthatóbb legyen mindannyiunk számára.

www.li.me