Copilot alkalmazás androidos rendszerekhez

Chatgpt klónok

A Microsoft elindított egy külön Copilot alkalmazást, amely az Android operációs rendszeren érhető el. Az új alkalmazás a Google Play Áruházból tölthető le, amely a Bing mobilalkalmazás nélkül is hozzáférést biztosít a Microsoft mesterséges intelligenciával működő Copilotjához. A Copilot alkalmazás már egy hete elérhető Androidon, de az iOS verzióra még egyelőre várnunk kell.

A Microsoft Copilot alkalmazása nagyon hasonlít a ChatGPT-re, ugyanis hozzáférést biztosít a chatbot-képességekhez. A DALL-E 3 segítségével képgenerálásra, valamint az e-mailek és dokumentumok szövegének szerkesztésére is használni lehet. Emellett ingyenes hozzáférést biztosít az OpenAI legújabb GPT-4 modelljéhez, amiért a ChatGPT használata esetén fizetni kell.

A Copilot alkalmazás Androidon történő elindítása alig több mint egy hónappal azután történt, hogy a Microsoft a Bing Chat-et átnevezte Copilot-ra. A Microsoft eredetileg 2023 elején indította el a mesterséges intelligenciát a Bing keresőmotoron belül, a ChatGPT-szerű felületet integrálva a keresési eredményekbe. Bár ez a funkció még mindig elérhető, a Microsoft elhagyta a Bing Chat márkajelzést, és lehetővé tette, hogy a Copilot inkább egy önálló élmény legyen, amely a ChatGPT-hez hasonlóan a copilot.microsoft.com címen saját domain alatt is létezik.

A Copilot mobilalkalmazás elindítása a következő logikus lépésnek tűnik az önálló Copilot-élmény kiterjesztése felé. Amíg a funkció nem érhető el iOS-en, addig Bing alkalmazással iPhone-on vagy iPaden hozzá lehet férni a Copilot jelenlegi verziójához. 

www.theverge.com