A mesterséges intelligencia története negyedik rész

AI eszközök és szolgáltatások

AI-eszközök

Az AI-eszközök és -szolgáltatások gyors ütemben fejlődnek. Az AI-eszközök és -szolgáltatások jelenlegi innovációi a 2012-es AlexNet neurális hálózatra vezethetők vissza, amely elindította a GPU-kra és nagy adathalmazokra épülő, nagy teljesítményű AI új korszakát. A legfontosabb változás az volt, hogy a neurális hálózatokat hatalmas mennyiségű adaton, több GPU-magon párhuzamosan, skálázhatóbb módon lehet betanítani.

Az elmúlt néhány évben a Google, a Microsoft és az OpenAI mesterséges intelligencia felfedezései közötti szimbiotikus kapcsolat, valamint az Nvidia által úttörő hardveres újítások lehetővé tették, hogy egyre nagyobb AI-modelleket futtassunk több csatlakoztatott GPU-n, ami a teljesítmény és a méretezhetőség játékbeli javulását eredményezte.

MI

Az MI kiváló szakértői közötti együttműködés kulcsfontosságú volt a ChatGPT közelmúltbeli sikere szempontjából, nem is beszélve több tucat más, kiemelkedő MI-szolgáltatásról. Íme egy összefoglaló az MI-eszközök és -szolgáltatások fontos újításairól.

Transzformátorok. A Google például élen járt abban, hogy hatékonyabb folyamatot találjon a mesterséges intelligencia képzésének biztosítására a GPU-val rendelkező, nagyszámú PC-k között. Ez megnyitotta az utat a transzformátorok felfedezéséhez, amelyek automatizálják az MI címkézetlen adatokon történő betanításának számos aspektusát.

www.techtarget.com