MI-technológia negyedik rész

A mesterséges intelligencia automatizálja az osztályozást

Oktatás.

A mesterséges intelligencia automatizálhatja az osztályozást, így az oktatóknak több idejük marad más feladatokra. Felmérheti a tanulók képességeit és alkalmazkodhat szükségleteikhez, segítve őket a saját tempójukban történő tanulásban. A mesterséges intelligencia oktatói további támogatást nyújthatnak a diákoknak, biztosítva, hogy a pályán maradjanak. A technológia azt is megváltoztathatja, hogy a diákok hol és hogyan tanulnak, talán még néhány tanárt is helyettesíthet. Amint azt a ChatGPT, a Bard és más nagy nyelvi modellek mutatják, a generatív AI képes oktatói tanfolyami munkákat és egyéb tananyagokat készíteni, és innovatív módokon bevonni a tanulókat. Ezen eszközök megjelenése arra is kényszeríti az oktatókat, hogy újragondolják a tanulók házi feladatát és tesztelését, valamint felülvizsgálják a plágiumra vonatkozó irányelveket.

Pénzügy.

A mesterséges intelligencia által működő személyes pénzügyi alkalmazások (például az Intuit Mint vagy a TurboTax,) megzavarják a pénzintézeteket. Az ilyen alkalmazások személyes adatokat gyűjtenek és pénzügyi tanácsokat adnak. Más programokat, például az IBM Watson-t alkalmazták a lakásvásárlás folyamatában. Manapság a mesterséges intelligencia szoftverek végzik a kereskedés nagy részét a Wall Streeten.

Jog és törvények.

A felfedezési folyamat – a dokumentumok átvizsgálása – a törvényben gyakran elsöprő erejű az emberek számára. Az AI használata a jogi ágazat munkaigényes folyamatainak automatizálására időt takarít meg és javítja az ügyfélszolgálatot. Az ügyvédi irodák gépi tanulást használnak az adatok leírására és az eredmények előrejelzésére, a számítógépes látást az információk osztályozására és a dokumentumokból való kinyerésére, az NLP-t pedig az információkérések értelmezésére.

Szórakoztatás és média.

A szórakoztató üzletág mesterséges intelligencia technikákat használ a célzott reklámozáshoz, tartalom ajánlásához, terjesztéshez, csalások felderítéséhez, forgatókönyvek készítéséhez és filmek készítéséhez. Az automatizált újságírás segít a hírszerkesztőségekben megkönnyíteni a média munkafolyamatait, csökkentve az időt, a költségeket és a bonyolultságot. A hírszolgálatok mesterséges intelligencia segítségével automatizálják a rutinfeladatokat, például az adatbevitelt és a lektorálást; valamint témák kutatását. Megkérdőjelezhető, hogy az újságírás hogyan tudja megbízhatóan használni a ChatGPT-t és más generatív AI-t tartalom előállítására.

www.techtarget.com