A Tesla és a német autóipar kapcsolata

A Model 3 eladásai meghaladták a Volkswagen Golfét

A Tesla ügyvezetője, Elon Musk októberben így kommentálta a német autóipar állapotát, miután a Model 3 vált az Európai Unió legeladottabb autójává 2021 szeptemberében: „a német autógyártók erőteljes visszapattanást fognak átélni. Hatalmas tehetséget és tudást koncentrálnak, ami nem marad parlagon. Plusz, a Tesla hamarosan német márkává válik.”

Musk arra utalt, hogy a Tesla 2021 végére tervezte a termelés elindítását a berlini gigagyárában, miután a biztonsági vizsgálatok és engedélyeztetés csúszott a pandémia miatt. Korábbi jelentések szerint, a Tesla a jövőben nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az európai piacra és Nagy-Britanniára, miközben egy távol-keleti gyárából importál, áthidalva ezzel a németországi csúszást.

A Model 3 eladásai meghaladták a Volkswagen Golfét, miután a Hertz Corporation 100 000 darabot rendelt a modellből. Ez a hír szimbolikus értékű és új lendületet ad az innovációnak, versenynek és az elektromos autók fejlesztésének, aminek Európában rivalizáló zászlóshajói a Volkswagen és a Tesla.

www.teletrader.com