Az adatforrások jelentősége

Minél több az adatforrás, annál megalapozottabbak a döntések

ABB-cikk

Egy nemrégiben megjelent ABB-cikkben Florian Schneeberger, az ABB gépautomatizálási részlegének (B&R) technológiai igazgatója kiemelte az adatforrások jelentőségét a döntéshozatalban. Kifejtette: „Minél több az adatforrás, annál megalapozottabbak a döntések”. Schneeberger rámutatott továbbá a különböző ipari ökoszisztémák átjárásának nehézségeire és az interoperabilitás alapvető szerepére a digitalizáció teljes megvalósításában. Megtudhattuk tőle, hogy az interoperabilitás lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy az ipari IoT-megoldásokat gyorsan, kiterjedt informatikai szakértői csapatok nélkül is megvalósíthatóvá váljon.  

Az interoperabilitás a különböző számítógépes termékek vagy rendszerek azon alapvető képességét jelenti, hogy könnyen kapcsolódjanak és információt cseréljenek egymással, akár megvalósításban, akár hozzáférésben, korlátozás nélkül.

Linux

Az ABB a Linux Foundation tagjává vált, amely lépés célja a nyílt közösségi együttműködés előmozdítására irányuló erőfeszítések fokozása. Ez a lépés várhatóan ösztönzi az innovációt, és megkönnyíti a kiváló termékek és élmények létrehozását az ügyfelek számára. Ez a döntés egyben megerősíti az ABB elkötelezettségét a nyílt szabványokon alapuló rendszerek iránt.

A Hannover Messe élő panelbeszélgetésén a hat alapító tag (ABB, Capgemini, Microsoft, Rockwell Automation, Schneider Electric és Siemens) képviselői megosztották az ipari dolgok internete (IoT) élvonalbeli interoperabilitására vonatkozó elképzeléseiket. Felkérték továbbá a hasonló érdeklődésű ipari kollégákat, hogy csatlakozzanak a közösséghez, és járuljanak hozzá egy jelentős és hatékony szabvány létrehozásához.

https://theautomationblog.com