Az automatizált gyártás

BMW Z4 esettanulmány a gyártásról, avagy a gyártósorok automatizálása

A nagy volumenű termelés lehetővé teszi a méretgazdaságosság kihasználását, de ehhez stratégiai szintű váltás szükséges a költségek és az átfutási idő (lead time) csökkentéséért. Ez a stratégiai váltás az automatizáció. Egy automatizált gyártósor olyan gépeket és munkaállomásokat tartalmaz, amik össze vannak kötve és adják egymásnak a munkadarabokat, amint a saját feladatukat elvégezték vagy párhuzamosan végzik azt.

A BMW Z4 modelljének darabjai három helyen készülnek: Landshut, München (Németország) és Spartanburg (USA); utóbbi helyen a karosszéria elemeit gyártják le és szerelik össze, Németországban történik minden más. Szenzoros robotok dolgoznak integrált áramkörös (integrated circuit) technológiával, amik préselik, festik és összehegesztik a karosszéria részeit.

Az elemeket 360 fokos forgatását robotok végzik, amik automatikusan forgatják az elemeket olyan sebességben, hogy épp elég idejük legyen a hegesztő és festő robotoknak elvégezni a saját feladatukat. Ezt a lineáris és forgató mechanizmust nevezi a BMW „tilt and wear”-nek, amit „döntés-cipelésnek” lehetne fordítani. Ebben a rendszerben nagyon fontos a precíz programozás és a tökéletes szinkron a robotok között, illetve a már majdnem kész karosszéria súlya miatt, mindez emberek által kivitelezhetetlen volna.

BMW

Forrás: www.slideshare.net