Az új olaj harmadik rész

A cég folyamatainak nyomon követése kötelező

Adatbázisok importálása

A vállalaton belül történő folyamatok szempontjából is kiemelkedően fontos az adatbázisok importálása és folyamatos frissítése. Középvállalkozásoknak és multinacionáliscégeknek kötelező nyomon követni a cég folyamatait. Ezt a feladatot látják el a vállalatirányítási rendszerek (ERP). Világvezető integrált vállalatirányítási rendszer, a SAP (System, Applications & Products in Data Processing), adatbázisokat szolgáltat különböző területekről a vállalkozásoknak.

Anyaggazdálkodási, gyártástervezési, beszerzési, értékesítési, emberierőforrás-menedzsment, projektmenedzsment, karbantartási és minőségbiztosítási folyamatok adatai szűrhetők ki és használhatóak fel a vállalat hatékony működésének fenntarthatósága érdekében. Az ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) szoftvereken megtalálhatóak a megrendelők és partnerek adatai, amelynek megléte effektívebb munkafolyamatot biztosít a szakemberek számára, ugyanis a szükséges adatok birtokában a kommunikáció gördülékenyebb és az üzletet is nagyobb valószínűséggel kötik meg. 

Elemzési lehetőségek

A blogban áttekintettük a vállalatok legelterjedtebb külső és belső adatnyerési és elemzési lehetőségeit. Az adattudomány folyamatosan megújul, így a vállalatoknak kiemelkedően fontos az új trendek, szoftvertechnológiák követése és ezek vállalati stratégiába történő beillesztése. Az adat kincs, azok a vállalkozások, amelyek nem élnek az adatok kibányászásával, könnyen kiszorulhatnak a versenyből.

www.mnb.hu