PLC hibakódok harmadik rész.

Egyéb PLC-hibák előfordulási lehetőségei

Egyéb PLC-hibák

    1. Hibás bemenetek vagy kimenetek: A bemeneti információk és a kimenet a PLC működését meghatározó alapvető szempontok. A bemeneti/kimeneti modulokat rendszeresen ellenőrizni kell a laza vezetékezés vagy a sérült csatlakozások vagy alkatrészek tekintetében a hatékony működés érdekében.
    2. Programozási hibák: Gondosan vizsgálja át a PLC-programot logikai vagy szintaktikai hibák szempontjából. A programozási hibák azonosításához és kijavításához használja a hibakeresési eszközöket. Dokumentálja a változtatásokat a megfelelő verziókezelés biztosítása érdekében.

Hibakódok

Ha ismeri a hibakódokat, könnyen megakadályozhatja, hogy azok leállítsák a műveleteket. Általában a kijelzőn villogó hibakódok jelennek meg. A PLC gyártmányától és típusától függően a hibakódok LED-kijelzőként is megjelenhetnek.

Ne feledje, hogy a hibákat különböző formátumokban lehet jelezni. A hibák általában kétfélék: numerikusak, például E001 vagy F002, vagy alfanumerikusak, például PWR vagy CPU. Egyes PLC hibakódok általánosak, mint például ERR vagy FAIL, míg mások specifikusak, mint például OVLD vagy BAT.

A PLC esetlegesen megjelenő hibáinak átfogóbb megértéséhez a PLC kézikönyvében vagy online forrásokban kell keresnie az egyes PLC hibakódok jelentését és leírását.

https://medium.com