Automatizált CAD rajzolás II.

CAD és a mesterséges intelligencia

A CAD-es rajzolással készült vázlatok könnyen elmenthetők, módosíthatók és tárolhatók, nyomtathatók későbbi referenciának. A rajzok egyes részei, amik ismétlődnek vagy más termékhez is hasznosak lehetnek, elkülönítve is kezelhetők és átmásolhatók más vázlatokba a későbbiekben, így további idő takarítható meg, mert ezeket az elemeket nem kell újra és újra megrajzolni. Az egyes CAD szoftvereknek még egy egész könyvtára van standard alkatrészrajzokból, amik bármely egyedi tervezésbe beszúrhatók, ha szükséges. Ezek az előnyök tovább növelik a hatékonyságot és gyorsítják az egész folyamatot.

CAD-ben rajzolás

A CAD-ben a rengeteg eszköz áll rendelkezésre a rajzoláshoz. Az alap eszközkészleten túl, mint a pontok, vonalak, körök, poligonok stb. van automatizált dimenzionálás, keresztezett terület generálás, skálázás, részleges nagyítás, -látószögváltás, -rotálás vagy más fajta transzformálás. Rézsútos, izometrikus vagy perspektivikus látószögekből is lehet vizsgálni a tárgyakat és még másik kettő vagy három beállítással is lehet játszani.

Mesterséges intelligencia

Van egy mesterséges intelligencia által támogatott folyamat, ami képes a hasonló elemeket osztályozni egy kodifikáló rendszer alapján. Ezzel a lehetőséggel a tervezők megint csak felgyorsíthatják a folyamatot, mert kódolt és „felismerhető” részeket gyorsan be lehet illeszteni, illetve a számítógép is javaslatot tesz az ilyen egyszerűsítő mozzanatokra, ahol lehetséges.

www.brighthubengineering.com