A moduláris akkumulátorgyártás

Akkumulátorok tesztelése szoftveres úton

A moduláris akkumulátorgyártás népszerűsége a rugalmasságában rejlik és a kifinomult tesztelési lehetőségekben. Az egyes modulok gyártása (központi kontaktrendszerek, anódok, cilinderes és prizmás cellaburkolatok) gyártása függetlenül megy végbe.

Kamerás megfigyelés

Egy német cég korábban elhasznált elektromos autómotorok újra hasznosításával, kezelésével foglalkozott, és e tapasztalataik alapján megfogalmaztak néhány gyártásra vonatkozó javaslatot. A teljesítménytesztelés, ideértve az automatikus kontatálást is, sokkal gyorsabb és hatékonyabb, ha szoftverrel történik és nem élesben. Az esetleges hiba így nem okozhat kárt. A mai automatizált körülmények között, amikor sokkal kisebb a hiba lehetősége, elég csak a gyártósor végén lefuttatni a tesztet. Emellett kamerákat érdemes telepíteni a gyártósorok megfigyelésére, hogy azonnal látható legyen egy hiba és az input anyag menősége.

Gyors tesztelés

A félautomata megoldásoknak, a gyors tesztelésnek és a folyamatos megfigyelésnek köszönhetően nőtt a sorok teljesítménye és bizonyos esetekben az összeszerelés ciklus ideje fél másodpercre redukálható.

www.teamtechnik.com