Az önvezető autók és az AI kapcsolata

Az AI adat- és gépi tanulás algoritmusai

Az önvezető autók az utcákon sci-finek tűnhetnek, de most egy olyan világban élünk, ahol a mesterséges intelligenciának (AI) köszönhetően az álmok valóra válnak – ez egy teljesen új élmény a sofőrök számára és egy új élvonal az autóipar számára.

Elon Musk

Mivel Elon Musk 2017-ben azt jósolta, hogy tíz éven belül elérjük az autonóm vezetést, nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy ez mindössze négy éven belül valósággá váljon. Vegyük például azt a tényt, hogy a Mercedes-Benz, a Tesla, a Volvo, a Bosch, a Toyota, a Volkswagen és más nagyobb iparági szereplők alkalmazzák az AI-technológiát, hogy versenyelőnyt szerezzenek, és megváltoztassák az emberek vezetésről alkotott elképzeléseit.

Deloitte

A Deloitte szerint az autóipari mesterséges intelligencia globális piaca 2025-ben körülbelül 27 milliárd dollár összvolumenben csúcsosodik ki. Ez nagy lehetőségeket mutat a mesterséges intelligencia alkalmazására ezen a területen, és lehetővé teszi az autóipar jövőjének előrejelzéseit.

Az AI adat- és gépi tanulási (ML) algoritmusokat használ az emberi döntéshozatali képességek megismétlésére, sőt felülmúlására. Az AI-alapú megoldások hozzáadott értéket adnak a termékekhez, felgyorsítják a műveleteket, növelik a hatékonyságot, és olyan adatokat tárnak fel, amelyek életre szóló előnyöket biztosítanak.

www.nix-united.com