MI-technológia első rész

Milyen példák vannak az MI-technológiára, és hogyan használják ma?

AI

A mesterséges intelligencia számos különböző típusú technológiába beépül. A blogban 7 területet tekintünk át, ahol elhanyagolatlan a mesterséges intelligencia használata.

Automatizálás.

A MI-technológiákkal párosítva az automatizálási eszközök bővíthetik az elvégzett feladatok mennyiségét és típusait. Példa erre a robotizált folyamatautomatizálás (RPA = Robotic Process Automation), ami egy olyan szoftvertípus, amely automatizálja az ismétlődő, szabályalapú adatfeldolgozási feladatokat, amelyeket hagyományosan emberek végeznek. A gépi tanulással és a feltörekvő mesterségesintelligencia-eszközökkel kombinálva az RPA a vállalati feladatok nagyobb részét automatizálhatja, lehetővé téve az RPA botjai számára, hogy továbbadják a MI-ből származó intelligenciát, és reagáljanak a folyamatváltozásokra.

Gépi tanulás.

Ez a számítógép programozás nélküli működésének tudománya. A mély tanulás a gépi tanulás egy részhalmaza, amely nagyon leegyszerűsítve a prediktív analitika automatizálásaként fogható fel. Háromféle gépi tanulási algoritmus létezik:

• Felügyelt tanulás. Az adatkészletek címkézve vannak, így a minták észlelhetők és felhasználhatók új adatkészletek címkézésére.
• Felügyelet nélküli tanulás. Az adatkészletek nincsenek címkézve, és hasonlóságok vagy különbségek szerint vannak rendezve.
• Megerősítő tanulás. Az adatkészletek nincsenek címkézve, de egy vagy több művelet végrehajtása után az AI rendszer visszajelzést kap.

www.techtarget.com