IoT kapcsolata az autóiparral harmadik rész

Az autóipari IoT piacának áttekintése

A hálózatba kapcsolt autók elve az Internet of Things (IoT) által még jobban kihasználja az autóiparban létrehozott értékeket, ezzel lenyűgöző lehetőségeket teremt az okos mobilitás megvalósítására.

IoT-piac

Egy jelentés szerint a globális autóipari IoT-piac 2030-ra várhatóan 25,5%-os CAGR-rel (Compound Annual Growth Rate = Összetett Éves Növekedési Ráta) eléri a 289,36 milliárd dollárt. A jelentés azt is megállapítja, hogy 2040-re a közúti járművek száma világszerte a kétszeresére nő, és ennek mintegy 90%-a IoT-alapú technológiákkal lesz integrálva.

A bővülő piacot a jól definiált vezetőtámogató rendszerek és az összekapcsolt technológiák széles körű használata, valamint az intelligens eszközökkel vezérelt járművek iránti növekvő kereslet okozza. A fő tényezők közé tartozik még a szilárd telematikai törvények bevezetése, továbbá az élő forgalmi és eseményértesítések iránti igény is hozzájárul a növekedéséhez.

A növekvő piac

A növekvő piacot a vezető technológiai óriások és további vállalati szereplők mozgatják. Ezek közé tartozik teljesség igénye nélkül a Google, a Cisco, a Thales SA, az AT&T, az Intel, a Microsoft, a TomTom, a Robert Bosch, a Tesla, az IBM, a Texas Instruments, a Vodafone, és az NXP Semiconductors.

www.mobisoftinfotech.com