A járműipari szektor

A járműipar lefedettsége %-ban világszerte

A járműipari szektor az egyik legnagyobb piaccal rendelkező szektor világszerte. Évente 60 millió gépjármű legyártására kerül sor, ami a globális olajfogyasztás 50%-át teszi ki. A szektor több millió embernek ad munkahelyet és ez a szám a további járműipari vállalatok piacra lépésével továbbra is növekszik.

A világgazdasági fejlődés nagyban függ a járműipari szektor teljesítményétől, mivel a gépjármű A technológiák kifejlesztése és az egyes gépjármű technológiák járműpiacon történő elterjedése meghatározza a kínálatot, annak keresletét, az elérhető profitot, a gyártáshoz szükséges anyagok, alkatrészek beszerzését és azok felhasználását egyaránt, amelyek mind pénzmozgással járnak. A globális GDP indikátorának 3%-át a járműipari szektor piacának kibocsátása teszi ki. Ez a százalék jelentősen nagyobb a fejlődő gazdaságoknál: például Kína es India GDP-jének 7%-a köthető az említett szektorhoz. A gépjárműipari ágazat hatékonyan járul hozzá főleg 3 terület fejlesztéséhez, amelyek közé tartozik az ipari fejlesztés, a mobilitás és az emberi erőforrás menedzsment.

A járműipari vállalatok általában együtt dolgoznak acélgyárakkal, üvegmanufaktúrákkal és járműalkatrész gyártókkal annak érdekében, hogy a szakmai területek kollaborációja révén versenyképes és minőségi járművek kerüljenek legyártásra. A járműipar nagyban elősegítette az infrastruktúra fejlődését, a beszerzés- és termelési logisztika hatékonyságát egyaránt. Ezenfelül a járműiparnak köszönhetően az emberek mobilitása is megnőtt, az emberiség sokkal rugalmasabb lett az utazás és lakhatás tekintetében.

www.azom.com