Virtuális utazás

Tripadvisor metaverzum élményei

Szeretnéd megnézni a világ legszebb helyeit, mielőtt lefoglalod az utazásodat? Akkor van egy jó hírünk: a Tripadvisor hamarosan elindítja a saját metaverzum élményét, amely lehetővé teszi, hogy virtuálisan ellátogass olyan népszerű úti célokra, mint Párizs, Dubai, New York, Chicago vagy a Bahamákon lévő Atlantis Paradise Island.

„A világ körüli utazás, vagy országon belül – bármi is legyen, az egyik legdrágább dolog, amit megvásárolhatunk anélkül, hogy előtte kipróbálnánk” – mondta Adam Ochman, a Tripadvisor marketing igazgatója, aki közreműködött a Wanderlab – a Tripadvisor tartalommarketing ügynökségének létrehozásában. 

A vállalat a MeetKai-t, egy metaverzum és mesterséges intelligencia termékeket készítő céget bízta meg a projekttel. A MeetKai ezen a héten jelentette be terveit a Las Vegas-i CES (Consumer Electronics Show) konferencián. Még túl korai, hogy a cég részleteket osszon meg arról, hogy pontosan hogyan fog kinézni, de a terv az, hogy a Tripadvisor partneri kapcsolatokat alakítson ki utazási irodákkal és cégekkel, hogy digitális tereket hozzanak létre, amelyeket a felhasználók felfedezhetnek. Ez magában foglalhat néhány e-kereskedelmi, játék és közösségi elemet is. Például Párizsban a csapat létrehozhatja az Eiffel-torony vagy a város alatti katakombák digitális másolatait, hogy az utazóknak jobb ötleteket adjanak arról, hogy milyen túrákat foglalhatnak le.

Peter John Alexander, a MeetKai üzletvezetője azt mondta, hogy a hosszú távú vízió az, hogy a metaverzum felhasználók hozzáférhessenek mindahhoz, amit a Tripadvisor most kínál a hagyományos weboldalán. 

A metaverzumok web-alapúak, ami azt jelenti, hogy elérhetők mobil eszközökön, asztali számítógépeken, és virtuális valóság szemüvegeken is. A felhasználóknak egyéni avatárt kell létrehozniuk arcuk fotói alapján. Több felhasználó is látogathatja a metaverzumot és interakcióba léphet egymással.

www.skift.com