Energiahálózatok evolúciója

Vegyszer-elektromosság gazdaságossága

Az megújuló energiaforrások és az elektromos autók térnyerése jelentős változásokhoz vezet. Három stratégiai célja, eredője van a mai és a pandémia után erősödő energia átmenetnek.

Az ipari karbonmentesítése

Az ipari szektor kibocsátásának csökkentésére a vegyipari elektrolízis technológiák nyújtanak segítséget, amik hozzájárulnak a megújuló hordozókból történő áramfejlesztéséhez. Viszont az vegyszer-elektromosság gazdaságosság két kérdést még nyitva hagy: milyen ágazatokban milyen vegyszer használható? melyik megújuló forrás képes tartósan átvenni az olaj és földgáz helyét?

Energiahálózatok evolúciója

A fosszilis energiahordozók kezelése és felhasználása hatalmas infrastrukturális beruházást igényelt, például a szállítás miatt, így azok drágábbnak minősülnek, míg a megújuló források egy része (szél, nap) elérhető bárhol, ami különösen fontos a mai pandémiás helyzetben.

Erőforrások kiaknázása

Erőforrások kiaknázása. A megújuló erőforrásokat hasznosító infrastruktúráknak egyedi környezeti igényük van. Például, az „úszó szél” (floating wind) először Európában jelent meg, mind alternatív energiaforrás, de a kedvezőbb földrajzi adottságoknak köszönhetően Ázsiában sokkal inkább elterjedtebb és több áramot állítanak vele elő, mint bárhol máshol, ami a nagy beépítetlen és szeles fennsíkoknak köszönhető.

www.luxresearchinc.com