IoT kapcsolata az autóiparral hetedik rész

Az autóipari vállalkozások előtt álló kihívások az IoT bevezetése során

Internet of Things

Az Internet of Things által elérhető számos lehetőség ellenére az autóipari ágazat érdekelt feleinek kritikus kihívásokkal kell szembenézniük. A lista nem teljeskörű, de a legjellemzőbb kihívásokat tartalmazza.

Információvédelem

A teljes biztonság garantálása a leíró és előrejelző elemzések megfigyelése során nem könnyű feladat. Egy robusztus, csatlakoztatott autós IoT platformjára van szükség a potenciális hackerek vagy jogsértések megelőzéséhez és a mozgásban lévő adatok védelméhez.

Adatáramlás

Az autóipari IoT alapvető architektúrája folyamatos kommunikációt jelent az autók, a szerverek és az ügyfélalkalmazások között, csatlakozókon és érzékelőkön keresztül, amelyek a vezetés minden másodpercében adatokat továbbítanak. 

Legyen szó forgalmi viszonyokról, útviszonyokról, nyomkövetésről vagy navigációról, minden adatpontot zökkenőmentesen továbbítani kell. A fizikai akadályok, például alagutak, távoli helyszínek, illetve a sávszélességi problémák azonban akadályozzák a létfontosságú információk zökkenőmentes továbbítását.

www.mobisoftinfotech.com