MI-technológia ötödik rész

Szoftverkódolás és informatikai folyamatok

Szoftverkódolás és informatikai folyamatok

Új generatív mesterséges intelligencia-eszközök használhatóak természetes nyelvi utasításokon alapuló alkalmazáskódok előállítására, de ezek az eszközök még kezdetlegesek, és nem valószínű, hogy hamarosan leváltják a szoftvermérnököket. Az AI-t számos IT-folyamat automatizálására is használják, beleértve az adatbevitelt, a csalások felderítését, az ügyfélszolgálatot, valamint a prediktív karbantartást és biztonságot.

Biztonság

A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás az első helyen állnak a biztonsági szolgáltatók termékeik piacra dobásához használt divatszók listáján, ezért a vásárlóknak óvatosan kell megközelíteniük. Ennek ellenére a mesterséges intelligencia technikákat sikeresen alkalmazzák a kiberbiztonság számos aspektusában, beleértve az anomáliák észlelését, a hamis pozitív probléma megoldását és a viselkedési fenyegetések elemzését.

A szervezetek gépi tanulást alkalmaznak a biztonsági információ- és eseménykezelő szoftverekben és a kapcsolódó területeken az anomáliák észlelésére és a fenyegetésekre utaló gyanús tevékenységek azonosítására. Az adatok elemzésével és az ismert rosszindulatú kódokkal való hasonlóságok azonosítására szolgáló logika segítségével a mesterséges intelligencia sokkal hamarabb tud riasztást adni az új és kialakuló támadásokról, mint az emberi alkalmazottak és a korábbi technológiai iterációk.

www.techtarget.com