A VR technológia negyedik rész

A klímaváltozás hatásainak megértése

This is Climate Change

A VR-t néhány esetben felhasználják környezet szimulálására, hogy segítsék a felhasználókat a klímaváltozás káros hatásainak megértésében. Olyan projektek, mint a "This is Climate Change" virtuálisan szállítják el a felhasználókat a Föld olyan részeire, ahol a hőmérséklet emelkedésének jelentős ökológiai hatásai vannak.
A felhasználók virtuálisan átélhetik az éhínséget, erdőtüzeket, aszályt és erdőirtást, így jobban megérthetik a klímaváltozás és a kibocsátások hatásait.

Más projektek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy átéljék az erdő növekedését magvakból, és lássák a klímaváltozás és az emberi tevékenység – például az erdőirtás, erdőtüzek, talajkimerülés és erózió – pusztító hatásait.

Virtuális valóság

A virtuális valóságban résztvevőknek lehetőségük van megtapasztalni, hogyan változik a környezet, ha nem törődünk a fenntarthatósággal, és miként lehetne megelőzni vagy enyhíteni ezeket a változásokat. Ezen tapasztalatok hatására az emberek egyre inkább hajlamosak lehetnek környezetbarátabb életstílusra váltani, és keresni olyan megoldásokat, amelyek csökkentik a személyes ökológiai lábnyomot. 

www.byondxr.com