IoT kapcsolata az autóiparral hatodik rész

Szoftverfrissítések a levegőben (Over-the-air = OTA)

Felhőalapú szolgáltatások

Ezek olyan felhőalapú szolgáltatások, amelyek virtuális szoftverfrissítéseken keresztül növelik a járműbe épített funkciókat és funkciókat. A szakértők ezt a csatlakoztatott autók IoT-technológiájának tekintik, amely lehetővé teszi a járműrendszerek számára az elektronikus vezérlőegységek (electronic control unit = ECU), a felhőbiztonság, a telematika, a harmadik féltől származó felhőalkalmazások, az informáló és szórakoztató programok, a járműalkatrészek vezérlések és kifinomult szoftverfrissítéseinek telepítését.

Az OTA szoftverfrissítések

Az OTA szoftverfrissítések három fő kategóriára oszthatók, nevezetesen a csomagtervezésre, a szállításkezelésre és a frissítés végrehajtására. Mindegyik szakasz egyformán felelős a fejlett vezetőtámogató rendszerek fejlesztéséért és bevezetéséért. 
Járműbe épített, felhőalapú szoftver

RFID

Ahhoz, hogy a csatlakoztatott járműiparban megtaláljuk a piaci rést, nagyon fontos megérteni a járműveken belüli felhőalapú komponensek jelentőségét. Ez növeli a vezetési élményt, miközben segít az olyan funkciók teljes körű kihasználásában, mint a GPS, a rádiófrekvenciás azonosító rendszer (radio frequency identification system = RFID), a fedélzeti diagnosztika (onboard diagnostics = OBD), a mobil tükrözés és így tovább.

A felhőbe épített szoftverrel a jármű vezetője lehetőséget kap, hogy az egyes egységeket egy adott hálózaton keresztül csatlakoztassa és ennek megfelelően vezérelje. Például egy mobilalkalmazás segítségével nyithatja a napfénytetőket vagy módosíthatja a járműben lévő hőmérsékletet.

www.mobisoftinfotech.com