IoT kapcsolata az autóiparral ötödik rész

Automatizált, összekapcsolt autók

Az IoT integrálása

Az IoT autóiparban való integrálása szigorúan megköveteli a félautomata és teljesen automatizált csatlakoztatott autók megértését. Ezek a járművek elősegítik a gyorsabb adatátvitelt és válaszadást. 

A cellás jármű-minden-közötti (Cellular vehicle-to-everything = CV2X vagy V2X) kommunikáció az egyik legfontosabb hajtóereje ezeknek az IoT-hez csatlakoztatott járműveknek, amelyek a V2V (vehicle-to-vehicle), V2I (vehicle-to-infrastructure), jármű-gyalogos (vehicle-to-pedestrian = V2P) és jármű-hálózat (vehicle-to-network = V2N) kommunikációba sorolhatók. Ez magában foglalja a keretrendszerek, érzékelők és átjárók megfelelő alkalmazását.

Adatérintkezési pontok

Az IoT-alapú autonóm járművek és a csatlakoztatott autók esetében az adatok rendkívül fontosak. A járművek ismételten adatokat generálnak a számítógépes látás és az olyan érzékelő eszközökből, mint az intelligens tükrök, a Bluetooth, a LIDAR, a RADAR stb.  

Minden manuális és automatizált vezetési döntést az adatok érintkezési pontjainak szem előtt tartásával kell meghozni. Ezeknek az érintkezési pontoknak releváns információkat kell szolgáltatniuk a megfelelő feldolgozó modulok és algoritmusok számára (megjegyzésekkel ellátott formátumban) a gyors feldolgozás érdekében.

www.mobisoftinfotech.com