BESG és a Forma 1

A Mercedes F1 belső minőségbiztosítási partnere az angol BESG

A Forma 1-es Mercedes csapat egyik stratégiai partnere a belső minőségbiztosításban a British Engineering Services Csoport (BESG). Egy konstans követelmény az ISO9001 akkreditáció fenntartása, ami elengedhetetlen a szervezéshez és a szigorú belső minőségi paramétereknek való megfeleléshez. A rengeteg back-office folyamat menedzselése nagyon idő- és munkaigényes procedúra és a BESG bevonása nem csak segít a fókusz megtartásában, de nyilvánvalóan egyszerűsíti is a szervezeti struktúrát.

A problémamegoldás, a folyamatok- és termékek teljesítményének nyomon követése külsős szemlélők által egy jelentős váltásnak az eredménye a szervezeti kultúrában. A kiszervezés mély, elméleti tudást és összehasonlítási alapot hoz a fedélzetre. Ez a „munkamegosztás” összességében növelte az autók megbízhatóságát, a hibák gyorsabb detektálásán keresztül és az üzleti hatékonyságot is, a céges struktúra egyszerűsítésének köszönhetően, hiszen az új fejlesztések egy része is már közösen zajlik.

A Mercedes F1 minőségbiztosításának vezetője, Alex Varnarva kiemelte, hogy egy tapasztalt minőségbiztosító cég audit csoportjának elméleti tudása (ami nem a Forma 1 profilja) és támogatása jelentősen hozzájárult „a kötelezők” mellett a saját üzleti modellünk természetének megértéséhez, a belső folyamatok és a turbulens környezetünk (technológia, marketing, versenytársak etc.) aprólékosabb elemzéséhez.

www.britishengineeringservices.co.uk