Globális autóipari trendek 2023-ban ötödik rész

E-mobilitási trendek: fenntarthatóság és hatékonyság

Az akkumulátoros elektromos és plug-in hibrid járművek 2022-ben a globális autóeladások 13%-át tették ki, szemben a 2021-es 8%-kal, mivel a kulcsfontosságú piacok a következő két évtizedben a belső égésű motorok fokozatos kivonására irányuló célkitűzéseket sürgetik.

Tíz fogyasztóból hatan állítják, hogy következő vásárlásukkor hibrid járművet fognak vásárolni. Az elektromosítás irányába való féktelen haladást olyan mérőszámok mutatják, mint például az elektromos járművek autógumijából származó globális bevétel, amely 2019 és 2022 között több mint 1000%-kal ugrott meg.

Az elektromos autóipar az elkövetkező években nagymértékű növekedést könyvelhet el. A smart autógyártók és beszállítóik számára lehetőség nyílik az innovációra a növekvő szoftveralapú jármű (SDV = Software Defined Vehicle) területén olyan új szoftverközpontú funkciókkal, amelyek javítják a biztonságot, a kényelmet és a járműben nyújtott élményt. 

Mivel a vállalkozásokban egyre nagyobb nyomás nehezedik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére és a logisztika optimalizálására, annak érdekében, hogy mérsékeljék az inflációt és megóvják a környezetet, egyre nagyobb az érdeklődés a hatékony elektromos flotta járművek iránt is, amelyek csökkentik a teljes tulajdonlási költséget.

www.gfk.com