A gépbiztonság hetedik rész

A SICK Flexi Loop rendszer

A SICK Flexi Loop rendszere gyors gyártásindítást, nagyobb gépi rendelkezésre állást és a biztonságos soros csatlakozás kibővített funkcionalitását biztosítja. A hálózat lehetővé teszi a felhasználók számára a termelékenység és a hatékonyság növelését a gép teljes életciklusa során. "A Flexi Loop egy saját fejlesztésű biztonságos hálózatot valósít meg, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár 32 biztonsági érzékelőt is kaszkádba kapcsoljanak, és mégis csak egyetlen pár biztonságos bemenetet használjanak a vezérlőn, és elérjék a legmagasabb PLe minősítést.". magyarázta Johnson. "Az érzékelők lehetnek OSSD és EMSS típusok keverékei, és származhatnak a SICK-től vagy bármely más forgalmazótól. A szépsége az, hogy minden egyes érzékelő egyedi állapota leolvasható a Flexi Compact segítségével, és arra használható, hogy a gépkezelőt pontosan értesítse, melyik eszköz nyitotta meg a sztringet"."
Johnson hozzátette, hogy a hálózat minden egyes nodejának nem biztonságos I/O olvasására és vezérlésére is van lehetőség. "Például, ha van egy E-stop/reset gombos állomásunk, és meg akarjuk világítani a reset gombot, hogy jelezzük a kezelőnek, hogy resetre van szükség, a fény a Flexi Loopon keresztül vezérelhető" - mondta.
Az érzékelők hozzáadása egy meglévő E-stop gombsorhoz szintén lehetséges. Ezenkívül a Flexi Loop kiértékelhető egyetlen biztonsági relével, mint például a SICK ReLy LOOP100, Johnson szerint. "Nincs szükség vezérlőre vagy programozásra, és a DIAG csomópont hozzáadásával továbbra is látható, hogy a kaszkádban melyik kapcsoló váltott ki, amely a hurokban lévő minden egyes érzékelőhöz vizuális LED-állapotot ad" - mondta.
A Flexi Loop leegyszerűsítheti a gépgyártók számára a programozást és a beállítást. "A kábelek mennyisége és kezelése jelentősen csökken, ami mind anyag-, mind munkaerőköltséget takarít meg" - mondta Johnson. "Ezenkívül a vezérlő bemenete egyetlen párra korlátozódik, ezért csökkennek a költségek és a helyigény."
Johnson azt is elmagyarázta, hogy a Safety Designer szoftver használatával az egyes érzékelők egyedi állapota leolvasható és könnyen bejelenthető helyben a vezérlőn a diszkrét I/O-val, vagy továbbítható egy terepbusz-hálózaton keresztül. "A Safety Designer emellett kiterjedt diagnosztikai és múltbeli eseményfunkciókkal is rendelkezik, amelyek segítenek az üzembe helyezés és a hibaelhárítás során, ami a gyártási idő növekedését eredményezi" - mondta.

www.automation.com