Mesterséges Intelligencia (AI) harmadik rész

Miért fontos az Mesterséges Intelligencia?

Az AI fontossága

Az AI fontos azáltal, hogy megváltoztathatja azt, hogyan élünk, dolgozunk és szórakozunk. Hatékonyan alkalmazták vállalkozásokban az emberi munka automatizálására, beleértve az ügyfélszolgálati munkát, a csalásfelismerést és a minőségellenőrzést. Több területen az AI sokkal jobban teljesíthet, mint az emberek. Különösen akkor, ha ismétlődő, részletes munkáról van szó, például nagyszámú jogi dokumentum elemzéséről annak érdekében, hogy a releváns mezők helyesen legyenek kitöltve, az AI eszközök gyakran gyorsan és viszonylag kevés hibával végeznek munkát. Az általa feldolgozható hatalmas adathalmazok miatt az AI betekintést nyújthat a vállalati működésbe, amiről a menedzsment talán nincs is tudatában. A gyorsan bővülő generatív AI eszközök jelentősek lesznek olyan területeken, mint az oktatás, a marketing és a terméktervezés.

AI technikák

Valójában az AI technikák fejlődése nem csak a hatékonyságot növelte, hanem az új üzleti lehetőségek kapuját is megnyitotta néhány nagyobb vállalat számára. A jelenlegi AI hullám előtt nehéz lett volna elképzelni, hogy számítógépes szoftvert használunk az utasok összekapcsolására taxikkal, de az Uber éppen ezt tette, és mára már a Fortune TOP 500 vállalata közé került.

Az AI központi szerepet játszik a mai legnagyobb és legsikeresebb vállalatokban, ideértve az Alphabet, az Apple, a Microsoft és a Meta vállalatokat is, ahol az AI technológiákat a működés javítására és a versenytársak előzésére használják. Az Alphabet leányvállalataként működő Google vállalatánál például az AI központi szerepet játszik a keresőmotorban, a Waymo önvezető autóiban és a Google Brainben, amely kifejlesztette a transformer neurális hálózatarchitektúrát, amely az utóbbi időbeni természetes nyelvfeldolgozásban történt áttörések alapját képezi.

www.techtarget.com