Autóipari innovációk ötödik rész

Fő kiberfenyegetések az autógyártók számára

Kiberfenyegetések

Hogyan szereznek hozzáférést ezekhez a kritikus rendszerekhez az elkövetők? A kiberfenyegetések megszüntetéséhez kulcsfontosságú, hogy azonosítsuk, honnan származnak ezek a támadások. Az autógyártóknak továbbra is biztosítaniuk kell, hogy a holnap járművei mindenki számára biztonságosak legyenek a kibertámadások minimalizálása érdekében.

Adathalászat

A digitális rendszerekkel szembeni állandó fenyegetés az adathalászat, avagy a phishing támadás. Az adathalászat során a hackerek megtévesztik a felhasználókat, hogy személyes vagy bizalmas információkat adjanak meg, például jelszavakat vagy hitelkártya-adatokat.

 A leggyakoribb módszer az e-mailen vagy a weboldalakon keresztül történő hamis üzenetek küldése, amelyek hivatalosnak tűnnek. Az autóiparban a phising támadásokkal kapcsolatos probléma az, hogy ha egy munkatárs akaratlanul hozzáférést biztosít egy rosszindulatú szoftveren keresztül a vállalat hálózatához, akkor az lehetőséget teremthet kibertámadásra a járművek vagy az autógyártó rendszerek ellen.

Szoftverhibák és sebezhetőségek

A szoftverhibák és sebezhetőségek mindig jelen vannak a digitális rendszerekben, és ebben az autóipar sem kivétel. Az autógyártók és a szoftverfejlesztők folyamatosan dolgoznak a rendszerhibák és sebezhetőségek felderítésén és javításán. Azonban a kibertámadók gyakran kihasználják ezeket a sebezhetőségeket, és támadásokat indítanak a járművek és az autógyártó rendszerek ellen. A biztonsági intézkedések és a folyamatos szoftverfrissítések kritikusak az autóipar számára annak érdekében, hogy minimalizálják a kiberfenyegetéseket.

Az autóipar szereplőinek együttműködésre és információcserére is szükségük van a kiberbiztonsági kérdések kezelése érdekében. Az iparági szabványok és protokollok kidolgozása és betartása, valamint a szakértők bevonása és az etikus hackerek bevonása a rendszerek elleni támadások felderítésében és javításában is kulcsfontosságúak.

www.globalsign.com