Toyota helyzete 2022-ben

A japán Toyota motor Corporation, a világ legnagyobb gépjármű-gyártója volt 2022-ben

VW csoport

A világ legnagyobb autómárkáinak rangsorát a Toyota vezette 2022-ben, mintegy 11,5 százalékos piaci részesedéssel. Statista legfrissebb statisztikájából látható, hogy a Toyota márka tulajdonosa a japán Toyota motor Corporation, a világ legnagyobb gépjármű-gyártója, amely felülmúlja a 2020-es, a Volkswagen-csoportot.

Környezettudatosság

A növekvő környezettudatosság és az autók (internet és adatforgalom segítségével történő) összeköttetésére irányuló erőfeszítések fényében az autógyártók számos új kihívással szembesülnek. Az olyan piaci trendek, mint a könnyebb anyagokra való áttérés, valamint az elektromos és autonóm járművek irányába mutató tendencia forradalmasítani fogják az iparágat. A Palo Alto-i székhelyű Tesla Motors jelenleg az elektromos hajtás felé vezető trend élvonalába tartozik. A Tesla 2022-ben mintegy 1,3 millió járművet szállított ki, ami azt jelenti, hogy a Volkswagen csoport értékesítési száma több mint hatszor annyi. A Tesla az amerikai autópiac két százalékos részesedésével rendelkezik.

Covid-19

A COVID-19-világjárvány okozta gazdasági visszaesés következtében a gépjárműeladások világszerte 2019 és 2020 között nagymértékben csökkent. A 2021-es eladások valamennyire helyreálltak, de a 2019-es szint alatt maradtak. Az ellátási lánc hiánya 2022-ben az értékesítés csökkenéséhez vezetett. 2022 végére Kína volt a legnagyobb autópiac az új személyautók regisztrációja alapján, közel 23 millió eladott autóval. Ezt követte az Egyesült Államok és Európa. 2021-ben Kína volt a vezető személygépkocsi-gyártó ország.

www.statista.com