A logisztikai ipar átstrukturálása

Daimler Truck az önvezető teherautó-fejlesztés

A logisztika

A logisztikai ipar átstrukturálása elkerülhetetlen, hiszen a pandémia ellenére az áruszállítás volumene egyre növekszik, miközben képzett sofőrökből hiány van. Erre ad választ a Daimler Truck az önvezető teherautó-fejlesztéssel.

Emberi tényező

A Technológiai Csoport vezetője utalt arra, hogy ez az iparág a társadalmi felelősségvállalás céljával is szorosan összefügg, mikor arról az élményéről mesélt, hogy rossz időjárási viszonyok között is a több tíz tonnás monstrumok tökéletesen kezelhetőek és megbízhatóak voltak. Utalva ezzel arra, hogy a jelenlegi technológiai fejlettség mellett az emberi tényező a legnagyobb potenciális hibaforrás.

Hósszútávú teherautók

A Daimler technológiai központjai Stuttgartban (Németország), Madrasban (USA) és Bangloreban (India) találhatók. „Célunk, hogy még az évtized vége előtt beindítsuk a 4. szintű, hosszútávú teherautók sorozatgyártását.” A tesztelés első, legintenzívebb szakasza már lezárult, amikor Amerikában zárt utakon és laboratóriumokban tesztelték az önvezető járműveket. A következő állomás az autópályán szerzendő real-life tapasztalatok (highway-testing).

www.daimler.com