Technológiák fejlődése az autóiparban

A Ford növeli az E mustang gyártási darabszámát

A konkurens cégek közötti verseny határozottan hozzájárul technológiák fejlődéséhez és elterjedéséhez az autóiparban. Ford Motor bejelentette a napokban, hogy növelni fogja az elektromos Mustang Mach-E crossoverek gyártási darabszámát és csökkenteni fogja az említett járművek árát. A bejelentés hetekkel azután történt, hogy Tesla nyilatkozott az elektromos járműveik árának nagymértékű redukciójáról. 

Tesla

Wall Street-i elemzők és befektetők örömmel fogadták Tesla bejelentését, ugyanis a csökkentett ár miatt magasabb keresletet remélnek az elektromos járműveket illetően, ami fellendíti az autó eladások számát. Igaz, így egy járműre kevesebb profit realizálódik, de több elektromos jármű vásárló esetén több profit folyhat be számukra, mint az árcsökkenés előtt. A befektetők várják a többi vállalat árcsökkentési és termelésnövelési tervezeteinek bejelentését.

Mach-E

A Ford tervében nem minden Mach modell szerepel. Marin Gjaja, a Ford fogyasztóvédelmi vezetője, azt nyilatkozta, hogy a Mach-E járművek gyártási darabszáma 78.000-ről 130.000-ra emelkedik meg éves szinten. “A mi felelősségünk változást előidézni a piacon.” -Gjaga ezzel a kijelentésével támogatja és ösztönzi az elektromos autók gyártását és egyben egy viszontválasz volt a Tesla elektromos járműveivel kapcsolatos tervezetére. “Ahhoz, hogy továbbra is versenyképesek maradjunk, felelősséget kell vállalnunk.” A Ford költséghatékonyságának javításával és a járművek darabszámának növelésével fogják ellensúlyozni az árcsökkentés okozta profitkiesést.

A verseny

A Mach-E típusú járműnek köszönhetően mára már a Ford a második legtöbb elektromos autót eladó vállalat és ezzel a lendülettel fel is vette a versenyt Teslával az elsőhelyért.

www.nbcnews.com