PLC hibakódok második rész.

Plc hibaelhárítási lehetőségek

Hibaelhárítás

Végezze el a PLC beállításainak és a memória kiosztásának alapos ellenőrzését. Válassza ki a memóriadiagnosztikai opciót. Ez észleli a sérült adatokat az Ön számára. Előfordulhat, hogy újra kell inicializálnia a memóriát és újra kell töltenie a programot. 
Helyhiány esetén növelnie kell a memória kapacitását és ha hibás memória hardverkomponensek vannak, akkor szükség lehet a cseréjükre.

Hálózati és kommunikációs hiba 

A PLC-knek kommunikálniuk kell a hálózatokkal, bemeneti és kimeneti eszközökkel, HMI-kkel (ember-gép interfész) vagy más PLC-kkel ahhoz, hogy zökkenőmentesen működjenek. Ezek a hibák akkor jelentkeznek, amikor a PLC és más eszközök közötti hálózati kommunikáció meghibásodik.

Okok

1.Mint minden eszköz esetében, a meglazult vagy sérült kábelek és csatlakozók is problémákhoz vezethetnek a zökkenőmentes kommunikációban.
2.Hálózati torlódás vagy helytelen hálózati beállítás is lehet a kommunikációs hiba oka.
3.A hibás hálózati hardver a hálózati hibák másik oka.

Hibaelhárítás

Ellenőrizze a hálózati beállításokat, és biztosítsa az eszközök közötti kompatibilitást. Használjon diagnosztikai eszközöket a kommunikációs hibák azonosításához és kijavításához. Csökkentse a hálózati forgalmat, és ellenőrizze, hogy az eszköz megfelelő sávszélesség-kijelöléssel rendelkezik-e. Keresse meg a hibás hálózati hardvereket, és cserélje ki őket.

https://medium.com