Az ipari automatizálási piac

A globális ipari automatizálási piac, és az ipar 4.0

CAGR 

Az ipari automatizálási piac 2031-re várhatóan eléri a 368,05 milliárd eurót, és az előrejelzési időszakban (2024-2031) 9,1%-ra prognosztizálják az összetett éves növekedési skálát (CAGR). A piac növekedését az ipari fejlődést ösztönző kormányzati kezdeményezések, az ipari automatizálásba történő növekvő beruházások, az energia hatékony rendszerek iránti növekvő kereslet és az ellátási lánc optimalizálásának növekvő igénye hajtja. A magas tőkebefektetési igény és a munkaerő kiszorulásával kapcsolatos aggodalmak azonban visszafogják a piac növekedését.

2024-ben várhatóan Ázsia és a csendes-óceáni térség fogja a legnagyobb részesedéssel rendelkezni a snackfeldolgozó berendezések piacán, amelyet Észak-Amerika és Európa követ. Az ázsiai-csendes-óceáni térség élelmiszeriparában egyre nagyobb igény mutatkozik a fejlett ipari automatizálási megoldások iránt a termelékenység, a hatékonyság és a versenyképesség növelése érdekében az olyan gyártási ágazatokban, mint az autóipar, az elektronika, a gépek és a fogyasztási cikkek. Emellett a termelési folyamatok automatizálásának növekvő igénye a kézi munkaerőre való támaszkodás csökkentése és a költségversenyképesség megőrzése érdekében, az autóipar bővülése, a technológiai fejlesztések és az elfogadás növekedése, valamint a robotikába, a mesterséges intelligenciába, a tárgyak internetébe és a digitalizációba történő jelentős beruházások a nagyobb hatékonyság, pontosság, rugalmasság és összekapcsolhatóság elérése érdekében az ipari folyamatokban tovább mozgatják a regionális piacot. 

A piaci részesedés

Emellett a megoldási folyamatok szegmense várhatóan a globális ipari automatizálási piac nagyobb részét teszi majd ki. Ez a szegmens nagy piaci részesedése a PLM, ERP és MES megoldások nagyfokú elfogadásának tulajdonítható az ipari ágazatokban a gyártási és vállalati folyamatok racionalizálása érdekében, az adatelemzés és a prediktív karbantartási képességek iránti növekvő keresletnek a műveletek optimalizálása, az állásidő csökkentése és a berendezések teljes hatékonyságának (OEE) javítása érdekében, a működési költségek csökkentésének és az erőforrás-felhasználás optimalizálásának növekvő igényének, valamint az Ipar 4.0 és az alaptechnológiák megjelenésének. Az automatizálási mód alapján a globális ipari automatizálási piac félautomata és teljesen automata rendszerekre oszlik.

www.globenewswire.com