RPA: szkepticizmus, türelem és megtérülés - 2. rész

A rövid-távú előnyök az automatizálás alkalmazása esetén, költségcsökkentés. kis hibaarány, gyorsaság, folyamatos munka.

Az előző héten arról írtunk, hogy mennyire nyomasztó, üzleti értelemben, hogy az automatizációba való beruházás csak nagyon hosszú idő alatt térül meg, illetve, hogy ennek pontos ideje iparáganként eltérő, cégenként már nem annyira. Rövidtávon a következő eredmények megfigyelhetők általánosságban: költségcsökkentés, alacsony hibaarány, gyorsaság, folyamatos operáció, megszakítások nélkül, stb.

A robotizáltság fokának és a kérdéses ipar függvényében eltérnek a pontos teljesítményindexek és azok időbeni alakulása is. A könnyűipar gyorsabban reagál az ilyen alapvető változásokra, mint a nehézipar, ahol az implementáció hosszabb ideig tart. Viszont a nehéziparban, az autógyártás erre a leglátványosabb példa, sokoldalúan alkalmazható ez a technológia. Az autógyártást például sok iparág szolgálja ki – a textilipartól, a gumigyártáson át a vegyiparig – ezért a sokoldalú alkalmazás, bár hosszabb idő alatt térül meg, de sokkal többet hoz a konyhára a nap végén, ha gyártók türelemmel kivárják a hatalmas beruházás megtérülését.

Ennek legfőbb oka az értékes és drága termék.

A témát a következő héten folytatjuk…

11,13

Forrás: www. info.convedo.com