IoT kapcsolata az autóiparral negyedik rész

Hogyan néz ki az IoT bevezetése az autóiparban?

Az Innovatív megoldások

Az autóipari IoT számos innovatív megoldást kínál. A blogban összegyűjtöttük a legfontosabbakat, amelyek elhanyagolhatatlanok az IoT ismertetéséhez.
Internet of Everything (IoE = Mindennek Internete)

Ez egy végponttól végpontig tartó megoldás, amely a dolgok internetének hagyományos alkalmazását a következő szintre emeli. Célja, hogy az érintett géphalmazon keresztül a lehető legnagyobb pontossággal építse ki, telepítse és kezelje a kommunikációt. 

Az adatok, rendszerek, emberek és eszközök képességeit egy központi platformon egyesíti, hogy páratlan összekapcsolt élményeket nyújtson. Az autóipari Internet of Everything kulcsfontosságú területei közé tartoznak az ütközésvezérlő mechanizmusok, az automatizált adaptív sebességtartás, a jármű közeledési adatai, az élő 3D-s térképek stb.

Előrejelző (prediktív) és megelőző (preventív) karbantartás

A prediktív diagnosztikai megoldások kulcsszerepet játszanak az autóiparban alkalmazott Internet of Things sikerességéhez. Ezek a megoldások részletes betekintést nyújtanak a meghibásodásokba vagy a jövőbeli üzemzavarokba, amelyek segítenek a gyártóknak a gyors korrekciók és a szükséges módosítások elvégzésében.  

A preventív karbantartási rendszerek összegyűjtik és elemzik a járműben lévő érzékelők által generált adatokat, például a károsanyag-kibocsátást, a sebességet, az üzemanyagszintet, a gumiabroncsnyomást és a motor hőmérsékletét. Ezek az adatok segítenek a jármű funkcionális mérőszámainak nyomon követésében és a hibamentes alkatrészek előállításában.

www.mobisoftinfotech.com