Autóipari innovációk harmadik rész

Elektromos járművek

Az elektromos járművek gyorsan a mai autóipar alapfelszereltségévé válnak. Az utóbbi időben az elektromos autók értékesítése lelassult a magasra szökő energiaárak és a megfizethető autók hiánya miatt. Ennek ellenére a szakértők még mindig egyetértenek abban, hogy az elektromos autók eladása továbbra is a globális autópiac motorja lesz.

Hálózat

Az elektromos járműveket elektronikus eszközök és hálózati rendszerek hajtják, amelyek biztosítják ezen autók hatékony működését. A Tesla például rendszeres szoftverfrissítéseket kínál a járművek megfelelő teljesítményének biztosítása érdekében. Azonban ezek a rendszerek, amelyek az elektromos járműveket teljesítményelőnyhöz juttatják, egyben sebezhetővé is teszik őket. Legyen szó akár akkumulátorcsomagról, kereskedelmi töltőállomásról vagy a járművekkel való kommunikációra használt távoli szerverekről, ezek a rendszerek mind sebezhető pontként működnek.

Wi-Fi

Ha a kibertámadók ezeket a rendszereket veszik célba, csökkenthetik a jármű akkumulátorának élettartamát, megakadályozhatják a töltést egy nyilvános töltőállomáson, vagy a WiFi segítségével átvehetik az egész jármű feletti irányítást.

A nyilvános töltőállomások különösen sebezhető támadási módot jelentenek, mivel hasonló a művelet ahhoz, ahogyan a hackerek az ATM-eket veszik célba adatlopás céljából. Ezeket az alrendszereket figyelembe kell venni az autóipar kiberbiztonsági tervének kidolgozásakor.

www.globalsign.com