SRCI interfész

Az Universal Robots (UR) az első cobot-gyártó.

UR

Az Universal Robots (UR), a világ vezető együttműködő robotokkal (cobot) foglalkozó vállalata mostantól integrálta szoftverébe a Standard Robot Command Interface (SRCI) interfészt. Az UR büszke arra, hogy az első cobot-gyártók között van, akik ezt a funkciót kínálják. Az SRCI egy új szabvány a robotgyártók számára, amelynek célja, hogy egységes interfészt hozzon létre a PLC-k és a robotok között. Az SRCI teljes integrálása az UR szoftverébe növeli az UR cobotok csatlakozási képességeit, és biztosítja az ügyfelek számára a Siemens PLC-kkel (programozható logikai vezérlőkkel) való súrlódásmentes integrációt, mivel a Siemens az első - és jelenleg egyetlen - PLC-gyártó, amely támogatja az SRCI-t az automatizálási piacon.

„Azzal, hogy robotjaink zökkenőmentesen kapcsolódnak egy olyan globális iparági vezető vállalathoz, mint a Siemens, mostantól gyorsabb integrációt és nagyobb használati könnyebbséget kínálhatunk partnereinknek és ügyfeleinknek, a már meglévő és leendő ügyfeleknek egyaránt” - mondta Daniel Friedman, az Universal Robots stratégiai partnerségekért felelős globális igazgatója.

SRCI

Az SRCI egységes, gyártóközi adatinterfész átjárhatóvá teszi a robotok implementációját, és szabványosítja a definíciókat és a robotparancsokat az UR cobotok és a Siemens PLC-k között. Ez egyszerűbb és gyorsabb beállítást tesz lehetővé, és egyszerűsíti az UR robotok telepítését a meglévő és az új Siemens ökoszisztéma-alapú gyártósorokba.

„Örömünkre szolgál, hogy a Universal Robots cobotjai mostantól az SRCI-n keresztül vezérelhetők és programozhatók a Simatic felhasználók által” - mondta Rolf Heinsohn, a Siemens gyárautomatizálási szegmens vezérlésért felelős alelnöke. „Szeretnénk felgyorsítani az automatizálást és skálázni a robotok ipari alkalmazását azáltal, hogy egyszerűvé és elérhetővé tesszük azokat ügyfeleink minden munkatársa számára. Ügyfeleink számára nagy előnyt jelent, hogy az UR robotokat a Siemens PLC-kkel együtt egyszerűen integrálhatják és használhatják a gyártásukban.”

UR20 és UR30 robotok

Az SRCI az UR e-sorozatú családjához és a következő generációs UR20 és UR30 robotokhoz érhető el. Telepíthető és aktiválható a PolyScope 5.15-ös vagy magasabb verziójával az URcap kiegészítő szoftveren keresztül,

www.automation.com