A tökéletes vihar

Jelentős profit növekedés 2021 első felében

Előző posztunkban a Audi vezérigazgatójának „tökéletes vihar” címkéjét magyaráztuk, ami jelentős profitráta növekedésben csúcsosodott ki 2021 első felében.

2033 belső égésű motorok gyártása megszűnik

A belső égésű motorok teljes kivezetését 2033-ra prognosztizálta a gyártó, a pénzügyi vezető szerint, az időpont, amikortól az elektromos autók annyi profitot lesznek képesek termelni, mint a hagyományos járművek, 2-3 évvel előbb elérkezhet el. Duesmann szerint pedig még annál is korábban, nagyjából 2023-ra, mivel, ahogy előző posztunkban említettük, az árak emelkedtek.

5-10 éves távlatok

A profitabilitás egyik pillére, hogy a Volkswagen magának fogja legyártani az elektromos meghajtáshoz szükséges szoftverek többségét. „Pillanatnyilag ez a gyorsaság rovására megy és növeli a komplexitást. Idővel biztosan megosztjuk a szoftver platformokat a többi céggel,” – mondja Duesmann – „de ez inkább közép-, hosszútávon fog megtörténni, 5-10 éves távlatban.”

Duesmann korábban a BMW ügyvezetője volt, és jelenleg felelős olyan luxusmárkákért is, mint a Lamborghini, Ducati és a Bentley, amik az Audi AG alá lettek behozva. „Ezek nagyon értékes, profitábilis márkák (brand), amik teret adnak a szinergia fokozására és kiterjesztésére a jövőben.” A Ducati kapcsán, felmerült spekulációk ellenére nincs tervben, hogy megválnának bár melyiktől is.

www.reuters.com