Mi az a HART?

A HART egy ipari protokoll ami analóg jelet használ

HART az „autópályára címezhető távoli jelátalakító (highway-addressable remote transducer)” rövidítése. Ez egy olyan ipari protokoll, amely egy általános, egyszerű 4-20 mA-es analóg jelet használ, de az elektromos jelet modulálja, hogy kétirányú digitális kommunikációt biztosítson a vezérlő és a terepi eszköz között.
A HART integrációval az ipari műveletek számára elérhetővé válik az eszköz állapotának valós idejű láthatósága. Ez az integráció lehetővé teszi a kritikus információk folyamatos továbbítását a HART-kompatibilis eszközökről. Ezeknek a paramétereknek a felügyelete lehetővé teszi a hibák vagy rendellenességek korai észlelését, biztosítva az időben történő karbantartást és minimalizálva a váratlan leállásokat.

A HART-eszközök 

A HART-eszközök által biztosított fejlett diagnosztika részletes betekintést nyújt az alapvető folyamatváltozókon túl. Ezek közé tartoznak a rendellenes állapotokra vonatkozó figyelmeztetések, a készülék konfigurációs paramétereinek távoli elérése és a hibaelhárítást segítő további változók lekérdezése.
Ezeknek a moduloknak a Studio 5000 Logix Designer platformmal való integrálása az alapvető analóg I/O-t a HART-adatok előnyeivel bővítheti. Ez az integráció lehetővé teszi az eszköz állapotának és diagnosztikájának megjelenítését a kezelői képernyőkön, a riasztások HART diagnosztika alapján történő konfigurálását, valamint a múltbeli adatok tárolását és elemzését trendelemzési és hibaelhárítási célokra. Az eszköz állapotfigyelésének és a fejlett diagnosztikának ez a proaktív megközelítése növeli az ipari környezetek működési hatékonyságát és megbízhatóságát.

Ipari környezet

Ipari környezetben az eszközök hozzáadása vagy cseréje a műveletek megszakítása nélkül elengedhetetlen a hatékonyság fenntartásához. A HART integrációval ez a folyamat zökkenőmentessé válik. A felhasználók a teljes rendszer leállítása nélkül hozzáadhatják vagy kicserélhetik az eszközöket. Ezenkívül az eszközök csatlakoztatáskor automatikusan konfigurálják magukat, ami tovább könnyíti a folyamatot. Ez a képesség jelentősen csökkenti a leállási időt, minimalizálva a karbantartási tevékenységek során bekövetkező termelésmegszakításokat.

www.control.com