SQA jelentősége második rész.

SQA irányítási tervezete

A terv

SQA irányítási terv: Részleteket tartalmaz arról, hogy a szoftverszolgáltató hogyan tervezi a projekt teljes életciklusa során a minőségbiztosítási folyamatot végrehajtani. Részletezi továbbá a sikeres projektvégrehajtáshoz szükséges szoftverfejlesztési tevékenységeket és QA-készségeket. 
Az ellenőrzési pontok megállapítása: Az SQA csapatok ellenőrzési pontokat állapítanak meg. Ezek az ellenőrzési pontok olyan helyeken találhatók, ahol a feladatok végrehajtása során az adatok rögzítésre kerülnek. A szoftverszolgáltatók ezeket az ellenőrző pontokat felhasználják arra, hogy betekintést nyerjenek a projekt előrehaladásába, és eldöntsék a további lépéseket.

Tesztelés

Többszörös tesztelési stratégia: A tesztelés nem korlátozódhat egyetlen módszerre. Az aprólékosan dolgozó szoftverszolgáltatók a tesztelési módszerek kombinációját alkalmazzák, ha többféle módszer áll rendelkezésükre.

Változások hatásainak értékelése: A változtatások következtében előfordul, hogy hibák jelennek meg, ezért elengedhetetlen a változtatás hatásának értékelése és annak a projekt jellegével való összeegyeztethetőségének meghatározása.

Kapcsolatépítés

Kapcsolatépítés: A csapattagok közötti kapcsolatok alapszintű megerősítése jelentősen befolyásolhatja a szoftvertermék minőségét. Egy vállalat nagyobb valószínűséggel nyújt egyértelmű, számszerűsíthető előnyöket ügyfelei számára, ha csapatai elkötelezettek a közös innováció, a közös befektetés és az együttműködés mellett - és igazodnak a csapatmunka és a közös siker célkitűzéseihez.

www.kellton.com