Pandémia után az új, normális élet az online és offline keveréke lesz

A Mercedes-Benz India tervezi 3 napos munkahét bevezetését 2 home office nappal.
Új Delhi

A Mercedes-Benz India tervezi, hogy kötelezővé és általános érvényűvé teszik a 3 napos munkahetet a hivatali dolgozók számára, 2 home office nappal. Martin Schwenk, az indiai leányvállalat ügyvezető-igazgatója szerint ez a lépés két okból kifolyólag is jó taktika. Először is segíti a fokozatos visszarázódást a normális életbe, ahogy feloldódnak a korlátozások. Másfelől pedig, a vírus kiszámíthatatlanságára való tekintettel és a veszély folytatólagos fennállása miatt, a social distance így könnyebben tartható és egyéb teendőikkel való egyensúlyozást segítve, rugalmasságot biztosít a dolgozóknak.

A cég, amely lokális székhelye Pune régióban található, elhatározta, hogy a további terveket, bejelentéseket és a már elfogadott beruházásokat Indiába, elhalasztja, még annak fényében is, hogy a Covid utáni visszapattanás kétszámjegyűnek ígérkezik az autóiparban. Ez viszont kihat a Covid előtti megrendelések teljesítésére is, amelyek így lehet, hogy késni fognak – legalábbis ahogy a konkurencia állítja.

„Az új, normális élet az online és offline keveréke lesz. Lenyűgöz, hogy ez az új set-up milyen jól alakult eddig. A Mercedes Indiában ez kényelmesen működik.” Nem csoda az ügyvezető optimizmusa, hiszen az indiai lakosság digitálisan az egyik, ha nem a legképzettebb és így adaptívabb az egész világon.

www.timesofindia.indiatimes.com