A LOTO folyamatai

A számítógépes karbantartás-irányítási rendszer

CMMS

A számítógépes karbantartás-irányítási rendszer (CMMS) használata leegyszerűsítheti és automatizálhatja a Lockout/Tagout eljárásokat, így a LOTO folyamat egyszerűbbé és biztonságosabbá válik. 

A CMMS egyetlen központi helyen tárolja a LOTO-eljárásokkal kapcsolatos összes kritikus információt. Ez magában foglalja az energiaszigetelésre, a szigetelőeszközökre és más fontos részletekre vonatkozó információkat. Azzal, hogy az összes említett információ egy helyen megtalálható, könnyebbé válik a LOTO eljárások megfelelő végrehajtása és ellenőrzése. 

A rendszer

A rendszer kilistázza a LOTO utasításokat az egyes berendezésekre vonatkozó munkamegrendeléseken, ezáltal biztosítva, hogy az alkalmazottak tisztában legyenek a LOTO eljárásokkal, könnyen és gyorsan hozzáférhessenek az információkhoz, és használhassák azokat ellenőrzőlistaként garantálva a szabályok betartását.
Az OSHA (munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi információs ügynökség) lockout/tagout előírások megkövetelik, hogy a vállalatok részletes nyilvántartást vezessenek a LOTO-eljárásokról. A CMMS dokumentációt biztosíthat ezekről a folyamatokról.

A CMMS automatizálhatja a LOTO-folyamatok egy részét, például a munkautasítások generálását és a feladatok kiosztását az alkalmazottaknak. Ez időt takaríthat meg és csökkentheti az emberi hibák előfordulását. Például egy munkamegrendelés létrehozásakor a CMMS automatikusan tartalmazhatja az adott berendezésre vonatkozó LOTO-utasításokat.

www.brightlysoftware.com