A Meta és a MI kapcsolata

A Meta bejelentette az Instagram új funkcióit

A Meta

A Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg, bemutatta a vállalat mesterséges intelligenciába (MI) történő beruházásait egy belső céges meetingen. A találkozó során szó esett új termékekről, mint például a Messenger és a WhatsApp chatbotokról. Emellett a Meta bejelentette az Instagram új funkcióit, ideértve a felhasználók fényképeinek módosítását szöveges utasításokkal, valamint emoji matricák létrehozását üzenetküldő szolgáltatásokhoz.

Ezek a fejlesztések kritikus időben érkeznek a Meta számára, mivel a vállalat az utóbbi években pénzügyi nehézségekkel és az identitásválságával nézett szembe. Az befektetők kritizálták a Meta-t, hogy túlságosan a metaverse terveire összpontosított, és nem fordított elegendő figyelmet az MI-re. A cég döntése, hogy az MI eszközökre összpontosít, követi versenytársai példáját, ideértve a Google-t, a Microsoftot és a Snapchatet is, akik jelentős befektetői figyelmet kaptak generatív MI termékeik miatt. A fent említett versenytársakkal ellentétben a Meta még nem jelentett be fogyasztók számára elérhető generatív MI termékeket. Ezen hiányosság kezelésére a Meta átszervezte MI osztályait és jelentős beruházásokat hajtott végre az MI termékigényeinek támogatására.

Zuckerberg

Zuckerberg optimizmusát fejezte ki a cég találkozóján, kijelentve, hogy a generatív MI fejlesztések lehetővé teszik a technológia integrálását "az összes" Meta termékbe. Ez arra utal, hogy a Meta szándékozik kihasználni az MI lehetőségeit platformjain, beleértve a Facebookot, az Instagramot és a WhatsAppot. A fogyasztói eszközök mellett a Meta bejelentette a Metamate nevű MI asszisztenst is alkalmazottai számára. Ez az asszisztens a belső vállalati információk alapján válaszolhat kérdésekre és végezhet feladatokat. 

Annak ellenére, hogy növekvő hangsúlyt fektetnek az MI-re, Zuckerberg biztosította a munkatársakat afelől, hogy a Meta nem fogja elhagyni metaverse terveit, jelezve, hogy mind az MI, mind a metaverse kulcsfontosságú területek maradnak a vállalat számára. Ezen erőfeszítések sikeressége határozza meg, hogy a Meta felzárkózhat-e versenytársaihoz, és megszilárdíthatja pozícióját a gyorsan változó területen a technológiai úttörők között.

www.artificialintelligence-news.com