Virtual Machine (Virtuális Gép)

A Virtual Machine használata az autóiparban, ami a ponthegesztés teljes automatizálását biztosítja, figyelembe veszi az alapanyagvastagságát, és beállítja az optimális hegesztési feszültséget.

A német Elmatech GmbH közzétett egy jelentést egy új találmányról, aminek a Virtual Machine (Virtuális Gép) nevet adták. A tanulmányuk címe szerint ezzel teljes mértékben automatizálni tudják a ponthegesztést az autóiparban.

A gép úgy működik, hogy minden szükséges paramétert meghatároz saját mérési rendszereivel és algoritmusaival. A hibrid operatív áramkör másodpercenként többször is méri az elektródák feszültségét. A valós hegesztési feszültség utal az ellenállásra, amit a gép elemez a munkadarab vastagsága alapján és aszerint beállítja és pozícionálja a hegesztőpisztolyt is. A beépített precíziós potencióméter 0,1 mm pontosságú adattal látja el a gépet az megmunkálandó anyag vastagságáról. Összességében a gép minden hegesztéshez szükséges adatot egyedül felmér és képes önmagát beállítani is, emberi beavatkozás nélkül.

Ez az új technika nagy energia-megtakarítást tesz lehetővé, mivel csak annyi energiát használ a gép amennyi szükséges, illetve nem végez felesleges mozdulatokat, ami egy embernél előfordulhat. Ez az időszükségletre is kihat természetesen. Habár a Virtual Machine egyenlőre acélra van specializálva, ha beválik, valószínű, hogy más gyakran használatos anyagokra is kiterjesztik, mint az alumínium például.

Forrás: / www.scielo.br