CAD és CAM fejlesztések

Az amerikai Tebis American Inc. legújabb fejlesztései a Tebis szoftverben

Az amerikai Tebis American Inc. legújabb innovációja tartalmaz számos új és fejlesztett CAD and CAM funkciót, amik A-tól, Z-ig elvégzik a munkát: modellezik és ki is öntik a legyártandó elemeket, egy kiindulási alap alapján. A CAD (computer-aided design, azaz számítógéppel támogatott tervezés) és a CAM (computer-aided manufacturing, azaz számítógéppel segített gyártás) az emberi beavatkozást csökkentő, szoftveres támogatásra épülő folyamat.

Tebis 4.0 szoftver

Az új Tebis szoftver 4.0-ás verziója területi görbéket készít az egyes elemek összehasonlítása során, hogy könnyebben tudja detektálni és csökkenteni a módosítandó területeket, ami arra utal, hogy hogyan lehet a legminimálisabb módosítással elkészíteni egy új alkatrészt. Így a tervezési procedúrák gyorsabban implementálhatók, illetve a módosítandó területek is gyorsabban kiszámítható válnak. Az új funkció átfedés nélküli eltolt felületeket kreál bármilyen görbe alapján a megadott szögben. Minden átfedés egy adott alkatrészen belül, az éles vagy hegyes felületek, valamint a kicsi sugarú görbületek automatikusan ki vannak szűrve vagy tompítva.

Az szoftver analízise így segít, hogy könnyedén szét lehessen választani a gyártási mozzanatokat az ötvényezésnél, acél öltéseknél és húzószerszámgyártásnál.

www.sme.org