Autóipari karosszéria hegesztés

SuperArc és Rapid-X hegesztőgép modellek, autó-karosszériára specializálva.

1. Az alacsony minőségű hegesztőhuzal könnyen kisiklik, és kárt tehet a munkatársakban és munkaeszközökben. Egy egyenetlen felület kezelése különösen nehéz az közös illesztéseknél.

2. Az egyszerű pulzus hegesztés (simple pulse welding) elég lassú és nehézkes folyamat, és nagy eséllyel bevágással, fröcsköléssel, tehát csökkenő produktivitással jár.

Mindkét fent említett probléma a lágyacél hegesztéshez kapcsolódik így vagy úgy. A Lincoln Electric Company, a BMW egyik beszállítója kifejlesztett egy-egy hegesztőgépet a gondokra, a SuperArc-ot és Rapid X modelleket, karosszériára specializálva őket.

A SuperArc rétegzett acélból készült, ami képes nagy precízióval operálni, konzisztensen a munkadarab kémiai tulajdonságaival, átmérőjével és felületének simaságával. A végeredmény, hogy a hegesztési ív stabilan tartható, illetve az egész folyamat gyorsabb is. Nincs szükség folyamatos paramétermódosításokra sem, sőt a stabilitás miatt, az átégetés- és a kicsúszás előfordulásának esélye is csökkent.

A Rapid X-nek, nevéhez hűen, nem elsősorban anyagában, hanem sebességében rejlik az ereje. 20-40%-kal gyorsabb hegesztésre képes, mint a konkurens modellek. A legutolsó szériás BMW X1 megjelenésének évében, ez a hegesztőgép produkálta a legkisebb fröcskölést a piacon. Ennek hatására, a felület a megmunkálás után is tiszta maradt, ami további időmegtakarítást jelent az egész gyártási folyamatot tekintve.

12.25

Forrás: www.lincolnelectric.com