Alkatrészgyártás?!? Szerszámgyártás?!? Fémmegmunkálás?!?

Milyen területekkel foglalkozik tulajdonképpen a Procomtec Kft.

A Procomtec Kft.-nél modern tervezőprogrammal, illetve korszerű CNC - és fémmegmunkálásra alkalmas gépekkel dolgozunk. CNC megmunkálási folyamattal biztosítjuk az alkatrészgyártást. Műszaki rajz vagy akár modell alapján egyedi készülékek gyártása, mérési jegyzőkönyvvel. Valamint alkatrészgyártás és alkatrész-előállítás nyers alapanyagokból.

Fő tevékenységünk a szerszámgyártás, szerszámtervezés, továbbá prés-szerszámok készítése és egyedi illetőleg speciális szerszámalkatrészek gyártása.

Alapvető eljárások leírása:

Esztergálás Az esztergálási folyamat forgástestek megmunkálására használt forgácsolási módszer. Az esztergálás egyélű szerszámmal történik. A munkadarabok tengelyek, perselyek, tárcsák vagy ezekhez hasonló alakú munkadarabok lehetnek. Esztergáláskor a munkadarab forgómozgást, a szerszám előtoló mozgást végez.

Marás Több élű forgácsoló szerszámmal végzett megmunkálási módszer. A forgó mozgást mindig a marószerszám, az előtoló mozgást a munkaasztalra rögzített munkadarab a függőleges mozgást a szerszám végzi.

Köszörülés A köszörülés köszörű koronggal végzett forgácsolási művelet, amelynél mindig a szerszám végzi a forgó főmozgást. A köszörüléssel nagy pontosságú, teljesen sima felületeket tudunk előállítani.